top of page

I

KIINNOSTAVIA SUKULAISIA

 

Petri Järvilehto suurituloisten kärjessä 2019

 

Petri Järvilehto (s. 1972) on yksi suomalaisen peliteollisuuden keskeisiä hahmoja. Hän aloitti uransa 1995 yhtenä Remedy Entertainmentin perustajana ja on vastannut Suomen menestyneimpien PC/konsolipelien sisällöstä ja suunnittelusta (Max Payne, Max Payne 2, Alan Wake). Järvilehto jäi pois Remedyn päivittäisestä toiminnasta 2008, mutta jatkoi omistajana ja hallituksessa. 

 

Tämän jälkeen Järvilehto toimi Rovion pelitoiminnan johtajana ja vastasi useimpien Angry Birds pelien Executive Producer roolissa ko. pelien sisällöstä ja liiketoiminnasta (mm. Angry Birds, Angry Birds Space, Angry Birds Star Wars, Bad Biggies jne.) vuosina 2011-2013. Rovio kasvoi tänä aikana merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi. Rovion ilmiömäisen läpimurron aikana Angry Birds pelejä ladattiin miljardeja kappaleita ja parhaimmillaan Roviolla oli 7 peliä Top10 listalla. 

 

Vuoden 2013 aikana Järvilehto lähti yhdessä pienen veteraanitiimin kanssa perustamaan uutta mobiilipeleihin ja brändeihin perustuvaa pelifirmaa, Seriously Digital Entertainment. Seriously oli v. 2016 yksi lupaavimpia pelialan startup yrityksiä ja oli kerännyt kansainvälisiltä sijoittajilta kymmenien miljoonien rahoituksen taakseen. Yrityksen ensimmäinen peli, Best Fiends (iOS/Android) oli hyvässä kasvussa ja sillä oli v. 2018 mennessä yli 30 miljoonaa pelaajaa. Seriouslyllä oli 40 henkinen pelistudio Helsingissä, sekä 7 henkeä (business development, marketing) Los Angelesissa. 

 

Petri Järvilehto on Claudius Collanuksen jälkeläinen 10. polvessa ja hänen vaimonsa Pirkko Järvilehto os. Collanus Henrik Collanuksen jälkeläinen 12 polvessa.

 

 Suomen vuoden 2019 toiseksi suurituloisin kansalainen oli  verohallinnon 3.11.2020 julkaisemien tietojen mukaan sukulaisemme Petri Järvilehto ( Claudiuksen kirja taulu 267, Henrikin kirja taulu 2055). Tulot noin 30.6 miljoonaa euroa. Siitä pääosan hän tienasi pääomatuloina (30,4 miljoonaa) myymällä Seriously-pelifirmansa israelilaisille. Veroja Järvilehto maksoi 2019 vuodelta 10,4 miljoonaa euroa. Petri itse on sukumme Claudius-haaraa ja hänen vaimonsa Henrikin  haaraa. Perhe on ainoa näiden sukuhaarojemme yhdistelmä. (TL)

Juttua muokattu 25.11. 2021 MP

 

 

 

Petri Järvilehto

Järvilehto.jpg
bottom of page